Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE
GurmanTV
Medoks Spot

Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

Autor receptu
Blanka Kovandová, Zlín

Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Na palačinky 3-4 lžíce pohanky, 3-4 lžíce ovesných vloček, Hladká mouka na doplnění, mléko, vajíčko, špetka soli, špetka cukru. Na špenát čerstvý špenát dvě hrsti na osobu, jarní cibulka, sůl, pepř a česnek, brynza (kdo nemá rád, dobrá je i varianta se sýrem s modrou plísní)
 

Postup
Na mlýnku semeleme na jemnou mouku nejdřív pohanku, pak vločky, doplníme klasickou hladkou moukou a uděláme pomocí dalších ingrediencí palačinkové těsto, které necháme „odpočinout“. Poté usmažíme palačinky. Na osmahlou cibulku přidáme špenát, chvíli tepelně opracujeme, poté okořeníme. Česnek nekrájíme, ale klasicky lisujeme. Dáme náplň na palačinku, posypeme rozdrobenou brynzou a zamotáme. Vzhledem ke zdlouhavému postupu jednotlivé porce pořádně ohřejeme, aby se chutě hezky spojily.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2017, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz